Over ons

Bikerszone opende op 13 januari 2001 de deuren te Sint Martens Latem, wat aanvankelijk een bescheiden kledingshop was voor de motorliefhebber was al snel uitgegroeid tot één van de meest complete, gespecialiseerde zaken op gebied van motorkleding en accessoires.

De zaak was een toonbeeld voor de meeste anderen en ieder motorliefhebber die eens was langs geweest had al snel de sfeer te pakken en werden stuk voor stuk vaste klanten die klanten meebrachten die dan weer andere klanten meebrachten en die op hun beurt weer andere klanten meebrachten.

Vandaag de dag is BIKERSZONE uitgegroeid tot één van de grootste motorzaken in België met 2000m2 aan motorkleding en accessoires.

#Nolangroup

EEN ITALIAANS VERHAAL SINDS 1972
Nolangroup is een Italiaans bedrijf dat werd opgericht in 1972. In dat jaar startte Lander Nocchi, een zakenman die actief is in de motor- en autoaccessoiresector, de productie van motorhelmen die werden gespuitgiet in polycarbonaat, een innovatief plastic materiaal ontwikkeld door General Electric onder de handelsnaam LEXAN ™ *. Dit materiaal, dat al was gebruikt voor het vormen van beschermende helmen voor astronauten tijdens de Apollo-missies, wordt nog steeds beschouwd als het beste thermoplastische materiaal dat wordt gebruikt voor de productie van helmen. Dit was de geboorte van de eerste helm met de merknaam Nolan (een acroniem van de naam van de oprichter). Nolangroup is momenteel het enige bedrijf in de sector dat al zijn helmen in Italië produceert via een volledig geïntegreerd productieproces, van de ontvangst van de grondstoffen tot de uiteindelijke montage van het product. Het is de grootste helmenproducent van Europa, met meer dan 400.000 geproduceerde helmen per jaar en een team van 360 mensen dat op één locatie werkt met een oppervlakte van 31.000 vierkante meter. Nolangroup produceert helmen in polycarbonaat, onder de merknamen Nolan en Grex, en helmen in composietvezels, onder het merk X-lite. Deze merken worden vergezeld door N-Com, een interne afdeling die zich toelegt op de ontwikkeling van communicatiesystemen.

EEN GESCHIEDENIS VAN INNOVATIE
Het bedrijf heeft zijn plaats in de markt verdiend door haar inzet voor veiligheid en kwaliteit en haar drang naar innovatie. Het was in feite het eerste bedrijf in Europa dat een integraalhelm van thermoplastisch materiaal produceerde, en het eerste dat belangrijke innovaties introduceerde. Hieronder staan enkele mijlpalen in het bedrijf

Translate »